
Ran Bar-Zik
@barzik
Followers
56K
Following
334K
Media
6K
Statuses
98K
Senior software architect at @CyberArk. Tech journalist at @TheMarker. Lecturer at Ono Academic College, Author of https://t.co/2nyX0Ntexu, Opinions are my own.
Israel
Joined February 2009
אני מאוד מתקשה לעמוד בשטף הדיאמים (כמה עשרות ליום) ולצערי מפספס המון וזה גורם לבלגן. כרגע הדיאמים שלי סגורים ומי שצריך אותי *ממש* באופן אישי - אשמח אם יוכל לכתוב לי מייל אל info@bar-zik.com ואוכל להתייחס באופן מסודר. בספרי התכנות - התמיכה תמיד זמינה ב support@hebdevbook.com.
1
3
220
הציוץ הזה עורר ה-ר-ב-ה עניין ותגובות ואני מודה שלא ראיתי את זה מגיע - אז אייטם איט איז! תודה לכל מי שהגיב! 🙏.
themarker.com
***
3
0
17
ובפינת ה #בשר - שנה עברה מהציוץ הזה ואני עדיין מאד מאד מרוצה מהסו-ויד ומשתמש בו בתדירות גבוה. מאד יקר לחיות בישראל. מאד. אבל הכלי הזה (שהעלות הראשונית שלו גבוהה, זה כן ☹️) מאפשר שימוש בנתחים לא יקרים של בקר. גם של עוף, ולקבל איכות מאד מאד טובה. גם אם אתם טבחים meh כמוני.
מלא אנשים צוחקים (וקצת בצדק) על אנשים שגילו את הסו-ויד אבל האמת היא שהוא מאפשר לטבח חובב שאין לו ידיים טובות עם בשר - כמוני למשל להכין #בשר ברמה גבוהה הרבה יותר מבעבר ובאפס מאמץ כמעט ולשדרג מאד גם נתחים זולים משפונדרה ועד פילה מדומה ולא רק בקדירה. שזה גם חשוב בתקופה הזו.
12
0
94
>> השינוי המרכזי הוא ש-QUIC הוא מבוסס UDP, כלומר פקטות נשלחות בלי התחייבות לסדר ובלי אישור קבלה. גם ב-QUIC המידע הקריפטוגרפי הוא לא on top הבקשה אלא חלק ממנה. ירגיש לכם קצת כמו חרבו דרבו אבל אני מבטיח שאני עושה סדר ומסביר על הכל. זה מאד טכני אבל כיפי! :).
internet-israel.com
איך פרוטוקול HTTP3 הפופולרי עובד מאחורי הקלעים עם UNIC בתהליך החיבור המאובטח.
1
0
51
ידידי עידו רונזצוויג כתב אפליקצית ריאקט. טוב, יש דברים יותר גרועים לעשות אבל באפליקציה שלו היה באג שבאמת לפעמים קשה להתמודד איתו. Race condition. אלו דברים שיכולים לקרות וקורים כל הזמן ולשמחתי הוא כתב על זה פוסט מצחיק שנשען גם על החוכמה שלו כקארטיסט 😇.
medium.com
Conquering the Chaos: How to Tackle a Race Condition in a React Application
4
0
19
>> בפוסט החדש אני מסביר ומדגים, יחד עם wireshark, איך חיבור מאובטח עובד. כאשר אנחנו עוברים על כל השלבים שה-TLS 1.3 בתקן HTTP 2 עובר. וזה באמת מעניין ומרתק. נכון, טכני מאד ו-low level, אבל מרתק.
internet-israel.com
הסבר פשוט ומוחשי, עם wireshark על פרוטוקול https ותהליך לחיצת היד.
3
0
28
פוסט מעניין שכתבתי במסגרת ״חובות תוכן״. והפעם על שודאן ו-UpNP והסבר על פרצות פשוטות מאד שאפשר לנצל עם דפדפן וקצת ידע. והפעם פוסט שבו אני מסביר על מה זה פורט בשפה פשוטה וקלה, למה זה חשוב שתדעו על זה, איך זה שכל גאדג׳ט שמתקינים יכול לצאת החוצה וגם מניעה.
internet-israel.com
הסבר על חלק חשוב בתקשורת בין מחשבים: פורטים ואיך אפשר למצוא מכשירים ופורטים פתוחים עם שודאן.
1
0
48
>> אחד השינויים האלו ב-TLS קורה בגלל השינויים הפוסט קוונטיים. חברי גיל עדה שעובד איתי בסייברארק כתב על השינויים האלו בפוסט ממש נפלא. לא כי הוא מאד שימושי (לרוב הוא לא) אלא בגלל שזה פשוט נהדר לדעת ולהכיר את זה. איזה עולם מרתק יש ממש מתחת לאף.
medium.com
In this post, I explain how PQC TLS worksm which TLS parts remain unchanged and which have been changed.
6
0
74