
Karlijn Meinders
@KarlijnMeinders
Followers
784
Following
1K
Media
47
Statuses
2K
Maakt #wetenschapvandaag en #afdelingwetenschap @BNR. Insta: thesciencesection
Joined October 2013
Lever jij altijd netjes je elektronische apparaten in? Het recyclen van dit soort producten is hard nodig, maar niet makkelijk. Daar proberen universiteiten in het Circular Circuits-project wat aan te doen. Je hoort meer in de nieuwe #afdelingwetenschap
0
1
7
RT @NASAWebb: The floor is lava! 🔥. Webb may have detected atmospheric gasses around molten 55 Cancri e, 41 light years from Earth. It’s th….
0
409
0
RT @AstronomieNL: Radio astronomers bypass disturbing Earth's atmosphere with new calibration technique. 📖 Paper by Groeneveld et al. in @….
0
6
0
*Nieuw* elke donderdag om 14u @BNR: #afdelingwetenschap. Vandaag de eerste: hoe staat het ervoor met de kwaliteit van onze lucht? We bespreken zelfgemaakte meetauto's, regels en risico's en gaan langs in de klas. Deel 1 (buitenlucht) vind je alvast hier:
0
5
15
RT @UUGeo: Where are the global water scarcity hotspots and what caused them? @UU_PhysGeog @InsideNatGeo collaboration shows how different….
0
1
0
Dat was hem: mijn laatste #wetenschapvandaag in het middagprogramma van @BNR. Al 8 jaar was de rubriek een vast onderdeel van de show, een beetje pijn doet het wel. Maar er komt wat leuks voor in de plaats! En als podcast gaat de rubriek gewoon door ❤️
bnr.nl
Het Nederlandse onderzoeksinstituut voor radiosterrenkunde bestaat vandaag 75 jaar. Honderden ontdekkingen en wetenschappelijke publicaties kwamen in die ja...
18
2
37
RT @georgevanhal: Fysicus en Nobelprijswinnaar Peter Higgs (1929 - 2024), de man die onthulde hoe de werkelijkheid op de allerkleinste scha….
volkskrant.nl
De Britse natuurkundige Peter Higgs is maandag thuis overleden, in Edinburgh. Hij werd 94 jaar. Higgs werd wereldberoemd dankzij de theorie die het bestaan van het naar hem vernoemde higgsdeeltje...
0
5
0
Wat een heerlijke aflevering 😊 De vijf opmerkelijke genomineerden voor Insect van het jaar, prachtig verteld door @JanWieringa. Stemmen kan tot 12 april 12:00 uur, dus kies snel nog je favoriet! #BNR.
bnr.nl
Het is weer tijd voor de Insect van het jaar-verkiezing! Net als vorige keer stellen we graag de opmerkelijke finalisten aan je voor.
0
2
5
Ik sprak eerder vandaag Huw Morgan, onderzoeker uit Wales, over de unieke kans die wetenschappers hebben tijdens een totale zonsverduistering: Voor wie mee wil kijken:.
bnr.nl
De totale zonsverduistering die hopelijk later vandaag in Canada, de VS en Mexico te zien is, geeft wetenschappers een unieke kans om onderzoek te doen.
Ready to witness a breathtaking celestial event? . Watch the 2024 total solar #eclipse live with us.
0
0
3
RT @LChittka: Yesterday at 2pm the first honeybee (Apis mellifera) in this species’ evolutionary history managed to pull a string for rewar….
0
1K
0
In totaal bestaan onze lichamen voor ongeveer 8 kilo (!) aan eiwitten, leerde ik deze aflevering. Naar twee van de vele eiwitsoorten die we hebben gaan onderzoekers nu 10 jaar lang onderzoek doen, om een goede reden: .
bnr.nl
Een groep onderzoekers gaat maar liefst tien jaar twee piepkleine eiwitjes bestuderen, met de hoop dat ze een aantal hardnekkige ziektes daarna beter kunnen...
0
0
1
'De druk in een plantencel is vergelijkbaar met die in een champagnefles' 🍾.
Het kweken van planten is een belangrijk onderdeel van onze economie. Toch begrijpen en benutten we niet alle onderdelen van de plantenbiologie. Zoals de mechanische krachten in plantencellen. Daar willen onderzoekers nu wat aan doen #wetenschapvandaag
1
0
2
RT @BNR: Een flinke subsidie voor onderzoek naar de behandeling van blindheid. Met het bedrag gaan de wetenschappers onder andere werken aa….
0
1
0
RT @BNR: In een indrukwekkend internationaal onderzoek hebben astronomen maar liefst 86 planeetvormende schijven rond sterren bestudeerd. H….
0
1
0
RT @BNR: In sommige families worden mensen veel ouder dan gemiddeld. Zeker wanneer dit voor meerdere generaties geldt wordt het interessant….
0
4
0
Oprecht één van mijn favoriete verhalen van de afgelopen tijd. Het decimaalteken. Hoe vaak gaat het daar nou over op de radio ❤️.
Waarschijnlijk sta je er nooit bij stil, maar ooit heeft iemand het decimaalteken uitgevonden. Dat is die komma (in het Engels een punt) in 2,75 euro, of 3,65 meter. Nu blijkt de bedenker alleen heel iemand anders te zijn dan we dachten #wetenschapvandaag.
0
1
0
Ze hadden enorm veel geluk, vertelt @CoenElemans, want aan het strottenhoofd van een baleinwalvis kom je niet zomaar.
Baleinwalvissen blijken een uniek strottenhoofd te hebben ontwikkeld waarmee ze hun zangerige geluid produceren. Alleen kunnen ze daarmee één ding niet: zich verstaanbaar maken tussen onze luidruchtige schepen. Je hoort er meer over in #wetenschapvandaag
0
2
5
RT @radiotelescoop: Vanavond (22 februari) volgen we de landingspoging van de Amerikaanse maanlander @Int_Machines IM-1. We zullen onze sig….
0
9
0