@boazbe
Boaz
2 years
מדברים על ההייטק כאילו הוא מקשה אחת, אבל כל מי שבפנים מספיק זמן יודע שממש לא כל החברות נולדו שוות. חברות נולדו כ״כ לא שוות, שהמודל המנטלי הכי טוב שאני מצאתי כדי להסביר אותו, הוא ליגות. כמו שלא הייתם משווים את מסי לטום קשתי, לא הגיוני לקרוא להכל ״הייטקס״. אז הליגות בהייטק, 🧵
33
6
255

Replies

@boazbe
Boaz
2 years
אני אתחיל בלסייג את העצמי. כמו זהבי שהתחיל בהפועל רמה״ש וסיים באיינדהובן, כל חברה וכל אדם שהתחילו בליגה נמוכה יכולים למצוא את עצמם עולים כל הדרך עד לליגה הגבוהה ביותר, או זוכים בגביע(/אקזיט). ייתכן גם שחקן בליגה נמוכה שמשלמים לו חוזה טאלנט, כמו זהבי בסין, או ההפך.
1
0
58
@boazbe
Boaz
2 years
הליגה הכי גבוהה היא ליגת הmultinationals, הBig Tech, ה FAANGים. האתגר הטכנולוגי הוא planet scale. משרתים מיליארדי משתמשים ביום. לא משהו שרוב החברות האחרות אי פעם יפגשו. תנאים סוציאלים מפנקים וארגזי כסף (במונחי שכר + מניות+ בונוסים) זה כאן. בתוחלת, אליהן אתם אמורים לרצות להגיע.
7
0
67
@boazbe
Boaz
2 years
הליגה הכי נמוכה היא של בתי התוכנה, חברות הפרויקטים. בחברות הללו התנאים לרוב בסיסיים (ועדיין יותר טובים מרוב המקצועות האחרים), השכר נמוך (ביחס למקצוע), ולא מקבלים אופציות/מניות. הצלחה של חברה כזאת היא היכולת לייצר פרויקט מספיק טוב במחיר הכי זול, להיות sweatshop של מתכנתים.
5
0
66
@boazbe
Boaz
2 years
ההבדל בין הליגות נגזר מהמוטיבציות של ״בעלי הקבוצות״. חברת פרויקטים לא יכולה לשלם המון כסף לעובדים כשהתחרות שלה היא פרילנסר הודי עם ביקורות טובות בupwork או fiverr. וזה לא רק השכר, חברות פרויקטים חייבות להקריב איכות על מזבח היעילות כדי לייצר רווח, אז הקוד יהיה מחורבן ולא מתוחזק.
2
0
52
@boazbe
Boaz
2 years
הליגה האמצעית, הרחבה ומלאת הניואנסים, היא ליגת חברות המוצר. חברות מוצר שפונות לשוק הישראלי דומות יותר בדינמיקה לחברות פרויקטים מאשר לחברות מוצר שפונות לשוק הגלובאלי. כששוק היעד קטן, גם פוטנציאל הרווח קטן. מכאן נגזר שכר נמוך יותר, וספק אם יש אופציות.
2
0
56
@boazbe
Boaz
2 years
רוב הליגה נשלטת ע״י חברות מוצר שפונות לשוק הגלובאלי. אלו החברות שמארגנות מסיבות מוגזמות, מתחזקות לינקדאין נוצץ, מפציצות בשלטים באיילון, וחופרות למועמדים כמו קבר רחל. אבל גם החברות הללו לא נולדו שוות.
1
0
61
@boazbe
Boaz
2 years
ישנם חברות גדילה (Growth) וחברות ערך (Value). חברות ערך לא צפויות לגדול בטירוף, ומה שהן מציעות לעובדים, כמו למשקיעים, זה בעיקר יציבות. האתגרים המקצועיים בחברות ערך מעולים, והשכר והתנאים לא רעים, אבל המניה לא תכפיל את עצמה כל שנה, והסיכוי לתת ת׳מכה פחות או יותר לא קיים.
2
0
60
@boazbe
Boaz
2 years
גם חברות בשלב הGrowth לא נולדו שוות, אבל זה כבר לפעם הבאה. אם אתם חושבים שאין ליגות, או שטעיתי באיפיון שלהם, אני ממש אשמח לקרוא עוד זוויות.
9
0
71
@boazbe
Boaz
2 years
---------- אם אתם עוד פה, כתבתי גם על יחידות טכנולוגיות ופריבילגיה:
@boazbe
Boaz
2 years
שירתתי ביחידה טכנולוגית ואני חד משמעית פריבילג. אחרים לחמו במלחמות, חלק הקריבו את חייהם. אני לא סוחב איתי לא הלם קרב, ולא את זכרונם של המתים. השירות הצבאי שלי היה יותר דומה למקום עבודה שלי עכשיו מלשירות צבאי של לוחם קרבי. אז יחידות טכנולוגיות ופערים בחברה, 🧵
22
3
134
0
0
49
@Jonathan_Raveh
Jonathan Raveh
2 years
@boazbe ניתוח יפה, אבל האמת היא שהליגה האמצעית, כפי שהגדרת אותה, כל כך רב-גונית שגם את החברות בה קשה לשים בתוך תיבה אחת. הייתי מחלק אותן לתתי קבוצות אבל יש כל כך הרגה שיתעצבנו מזה, שאוותר
1
0
26
@boazbe
Boaz
2 years
@Jonathan_Raveh נכוןןןן, וכתבתי את זה גם. הליגה האמצעית רחבה מאוד, אבל יש ניואנסים לשים לב אליהם. הייתי ממש שמח לשמוע ממך איך היית מחלק אותם לתתי קבוצות, כי יש הרבה אלמנטים שאני מחלק לפיהם שהם טכנולוגים פרופר. כיוון שאתה לא מתכנת, אני מאמין שהאינפוט שלך יהיה שונה לגמרי.
3
0
3
@drorwe
Dror Weiss
2 years
@boazbe בועז כשאתה מחלק לליגות - לפי איזה קריטריון אתה מדרג? אני יכול לחשוב על כמה קריטריונים שונים ובהתאם לקריטריון הדירוג שונה. אני ממש ממש לא מסכים שלהגיע ל-multinationals זה יעד או אפילו מתאים לכל אחד, כמו שסטארטאפים ממש לא מתאימים לכל אחד
2
0
11
@boazbe
Boaz
2 years
@drorwe ההקשר של הbig tech, שידעתי שיעצבן כמה אנשים, הוא כספי נטו. בתוחלת,אם המטרה של בנאדם היא למקסם תועלת כספית, זאת האסטרטגיה שהוא צריך לקחת. ברור שיש עוד דברים חוץ מכסף, וברור שמאחורי אותה תוחלת יש התפלגות של רמות הצלחה שונות. למתכנת הממוצע לצורך העניין, עדיף לשאוף לשם.
3
0
4
@erezcarmel
📷 🇮🇱 Erez Carmel 🎗️
2 years
@boazbe בחברות הביניים יש גם חברות ייעוץ/מומחים שמספקות שירותי העשרה ותמיכה טכנולוגית בשאר החברות. אני לא בטוח איך לסווג את החברות האלה אל מול חברות המוצר, אבל גם הן שם.
1
0
1
@boazbe
Boaz
2 years
@erezcarmel You either die a freelancer, or live long enough to yourself becoming בית תוכנה.
1
0
1
@AzimovMichael
Michael Azimov
2 years
@boazbe איפה אתה מכניס ארגונים שהם לא "הייטק" קלטסי אבל יש בהם מחלקות פיתוח?. בנקים, חברות ביטוח, אל על (שלמיטב זכרוני יש להם מחלקת r&d). יש פה גם שאלה פילוסופית בין השורות - אם אני מפתח תוכנה מדהים שעובד בבנק לאומי, האם אני בהייטק?
1
0
3
@boazbe
Boaz
2 years
@AzimovMichael 🤷‍♂️
@boazbe
Boaz
2 years
@meijin007 זהו, בראש שלי הן מוגדרות כחברות מוצר לשוק המקומי. כאילו, בנק אבל לשוק הגלובלי זה סטארטאפ כמו Mesh או Brex ששווים ימבה, וחברות ביטוח לשוק הגלובלי זה Next, Lemonade וHippo...
2
0
1
0
0
1
@Alikfinkelstein
Alex Finkelstein
2 years
@boazbe אם מסתכלים על מגזר חברות קוד אפליקציה באינטרנט, מזווית הכסף, אז הסיווג הזה בהחלט מעניין. רק שלקרוא לזה הייטק זה לא ממש מדויק. יש עולם שלם של חברות שעושות פיתוח של טכנולוגיות מתקדמות על בסיס מחקר מקיף והן חברות הייטק.
1
0
0
@boazbe
Boaz
2 years
@Alikfinkelstein לא הבנתי מילה. מה זה חברות קוד אפליקציה באינטרנט? ומה זה פיתוח של טכנולוגיות מתקדמות על בסיס מחקר? יעני ביוטק כזה?
1
0
0
@shaulmert
Shaul Olmert
2 years
@boazbe איבדת אותי כבר בהנחה שכל אחד אמור לשאוף להגיע לאותם תאגידים שאתה מכנה ״ליגת העל״. תפיסה מזעזעת בעיני, לרבות השימוש באנלוגיה לליגות המציעה שהאחד נעלה יותר מהשני. התפיסה הזו היא בדיוק תמצית הגועל שיש לאנשים מהתחום שלנו ומהמטריאליזם השטחי והראוותני שפושה בו.
1
0
44
@boazbe
Boaz
2 years
@shaulmert קודם כל האנלוגיה של ליגות לא מציעה שהאחד נעלה מן השני. כמו שבכדורגל האחד לא נעלה מהשני בתור בני אדם. מטריאליזם שטחי זה לעשירים. אדם חדש שמגיע לתעשיה לווא דווקא כזה. ובסוף, הליגות הן מבחינת תועלת כספית *בתוחלת*. ברור שכל אחד טוב שיעשה את התיעדוף שלו של לוותר על כסף עבור משמעות.
0
0
7