Bungaa Profile Banner
Bungaa Profile
Bungaa

@Rfdh_Zahra

Followers
533
Following
692
Media
65
Statuses
14,934

For every action, there is an equal and opposite reaction.

Malaysia
Joined September 2011
Don't wanna be here? Send us removal request.
Explore trending content on Musk Viewer
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
@addien90s Dapat minum susu/milo tanpa masalah. Baru tahu rupanya 70% dalam dunia ni mostly lactose intolerant, meanwhile me boleh minum susu macam minum air.
28
1K
4K
@Rfdh_Zahra
Bungaa
10 months
@JatIkhwan Pernah tengok jalan kat thailand macam mana? Dia punya jalan smooth, straight helok. Rupanya masa proses construction kat Thailand buat sama cam silibus civil masa belajar dulu start dari bawah sampai atas tapi kat Malaysia depa ada skip few steps. *dua-dua proses i pernah tengok
7
97
283
@Rfdh_Zahra
Bungaa
10 months
@thewootwoot Nak pergi print, nak pergi cop pengesahan tu guna duit tau tak. Ada orang nak pergi pun duit tak cukup nak isi minyak tapi lagi teruk nak pergi pun takde kenderaan. Kita semua takde privilege yang sama, orang susah ada banyak kekurangan.
1
16
141
@Rfdh_Zahra
Bungaa
4 years
@syafinazbalqis This remind me of my diploma classmates. Especially geng lelaki tak kedekut lansung, tak minta pun bagi. Masuk degree kena try hard lah sikit sebab dah masuk thn 3 ni bayang pun xnampak spesies ni 🤣🤣 Btw depa semua dah berjaya jadi gov employee. Berkat tak kedekut ilmu kot 😂
1
16
136
@Rfdh_Zahra
Bungaa
1 year
@budakkertas00 Dia nak orang justify dia punya pendapat and make sure someone is in her side. Pasal baju raya pun jaki dengan husband sendiri 😅
0
2
96
@Rfdh_Zahra
Bungaa
5 years
@DinieAmani_ Beginilah contoh member terbaik. Usaha gigih sesama member tu penting 😂
1
1
81
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
@amerhadiazmi @anwaribrahim Tbh kagum macam mana PM boleh sampai ke bumi Pasir Mas ni, first time dengar PM cepat sampai kesini untuk melawat mangsa banjir. Lagi kagum lepas nampak member update whatsapp isteri PM pergi jenguk keluarga arwah yg kena renjatan elektrik. My mom kata PM ni bagus 😭
2
4
56
@Rfdh_Zahra
Bungaa
10 months
@JatIkhwan Ye sama la! Masa first time masuk Thailand I be like 'wow jalan dia cantik!!' sambil berangan bila nak merasa jalan macam tu kat Malaysia 😂 Very rare to see jalan rosak sebab diorang guna concrete slab dulu baru letak tar + kerja base layer mantap siap korek bagai 👍🏻
1
6
43
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
@haqita02 Kann..sedapnya makan cereal dengan susu sejuk 😋
0
0
42
@Rfdh_Zahra
Bungaa
4 years
@dnielajml So she become a new person after the transformation? Hampir tak cam tadi I thought tu gambar dengan orang lain.. automatik nampak muda sepuluh tahun cikgu tu 😍😍
0
0
27
@Rfdh_Zahra
Bungaa
1 year
@angelpakaigucci Memang malam yang kita tak bangun tu kita rasa malam lailatul qadr 🙂
1
7
18
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
@na7um1 @sitiawe_ I second this. Start dari cite tu minat dia. Part dia dengan ldh pun sweet comel aje 😆
1
0
16
@Rfdh_Zahra
Bungaa
1 year
@rafzanfazren If you are searching for moisturizer yang cepat serap dan boleh hilangkan kusam you need to try daughters of malaya punya moisturizer. Sesuai utk oily/combi skin sebab dia tak melekit dan the texture is amazing! Paling penting murah, RM55 sebotol tahan 6/7 bulan. Love teruk 😍
2
1
14
@Rfdh_Zahra
Bungaa
3 years
@SyedAkramin Baru tadi sembang pasal gaji dengan member, teringat yang TEALIVE offer gaji RM700 sebulan. Masa tengok iklan tu happy sebab ada kerja kosong, lepas pergi iv tahu gaji RM700 terus down. Mcd kat kelantan pun sama, rate gaji beza dengan Mcd luar Kelantan 🤦🏻‍♀️
1
5
13
@Rfdh_Zahra
Bungaa
5 years
@bungolale Kalau bg sy tak, sy sukak tgk sis pos pasal diorang. Selain dpt bukak mata, dpt jugak bukak hati utk bersyukur 😊
1
0
11
@Rfdh_Zahra
Bungaa
4 years
@khairulaming @RidzwanMahazan Kalau content creators bergabung baik dengan program tv confirm syok. Yang I perasan masa tgk program mcm running man or 2d 1n they do collaboration with tourism sector. Selain dri buat program utk hiburan je they add some value to it utk sebarkan kelebihan negara sendiri
0
4
12
@Rfdh_Zahra
Bungaa
7 years
@itsteme Lawanya bisnes card dia!! 😍😍 Dapat ni satu pun jadilah
0
0
11
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
" @NrAsmat_ : "Couple yg selalu dating ke hulu ke hilir susah sikit nak capai relationship goal." "Kenapa?" "Sebab syaitan jadi goalkeeper."
0
16
10
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
At least buat la satu exam ke kat depa yang nak jadi warganegara ni. Korea ada exam tau kena tahu basic knowledge macam sejarah, lagu negara, exam bahasa. Malaysia ni warganegara atas nama je tu belum kes rakyat China tetiba jadi rakyat Malaysia tapi tak paham bm. Penat.
0
3
8
@Rfdh_Zahra
Bungaa
6 years
Sekelip mata je Allah tarik nikmat yang Dia bagi. Semalam sihat, tanda-tanda pun takde, bangun pagi tetiba demam. Mati pun sama.
0
7
8
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
@angelpakaigucci tak perlu. Cuma konspirasi nk nengok muka IG jee sebenarnya
0
1
7
@Rfdh_Zahra
Bungaa
7 months
@Azpapip Nak dm tapi undur diri lepas baca chinese look is a bonus 😂
1
0
7
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
@na7um1 @sitiawe_ Extraordinary you i tengok but doldol sol sol memang takleh go lansung, rasa tak sesuai dengan dia sebab biasa dia bawa watak matang. But for sure Jang Uk is on top of the list rn 🤭
0
0
7
@Rfdh_Zahra
Bungaa
3 years
Suka gila tengok sambutan rakyat Malaysia untuk #BWC2021 pastu player semua hebat-hebat 😭😭
2
0
6
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
"Ayah mana yang tak nak tengok anak perempuan dia bahagia"
1
28
6
@Rfdh_Zahra
Bungaa
3 years
Aku yang bukan player ni pun terkilan pingat emas ditarik balik. Rasa marah, kecewa dan sedih 😢 Apa-apa pun Malaysia tetap kena bagi reward untuk Ziyad. Comeback stronger for Paris 2024 💪🏻 #ParalympicsTokyo2020
0
2
6
@Rfdh_Zahra
Bungaa
7 years
@itsteme dia tak pakai pembaris pun. Kalau aku ni mahunya jadi cacing 😂😂😂
0
1
5
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
@GrayHoodieGuy 6. Pergi sekolah tak kena pakai skirt
0
1
6
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
@tekatekims3 Perform betul sejak jadi pembangkang ni 😂
0
0
5
@Rfdh_Zahra
Bungaa
3 years
@naqibhana @amamijan I buat cara ni. Nak lagi best tambah green tea. Minum panas-panas, ni memang official comfort drink I masa period 🥰
1
1
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
1 year
@RajaMohdShahrim Kalau projek kat Kelantan kena tengok dengan mata hati baru nampak #donebackup Kalau projek yang naik papan tanda pun tak siap-siap apatah lagi ura-ura nak buat stadium besar kat situ 😁
0
1
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
1 year
@bckupacc99 Kalau adik beradik sikit goodlooking jatuh pada no 2 biasanya 😆
0
0
5
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
As for me; - Rasa sakit tekak tapi kejap je - Selsema, lepas 3 hari sembuh - Takde simptom lain sampai rasa betul ke macam ni? - Masa kuarantin tu sangat sihat, demand pulak tu nak makan macam-macam
@dyradyre
taitai go gaigai 🦷
2 years
siapa cakap tak apa la kena covid…you don’t know how it’s gonna be for you if kena…vaccines will help but really, everyone is different
21
2K
2K
1
2
5
@Rfdh_Zahra
Bungaa
10 years
Jika dirimu masih belum mengenali cinta Nya, janggan berharap pada cinta manusia.
0
7
5
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
Masa tahun ni jugak banyak drama korea pasal lawyer/police yang tegakkan keadilan but it turns out ada arahan dari ahli politik. Bila baca berita ni dulu terus goosebump, tengok cerita korea tapi terjadi kat negara sendiri.
1
0
5
@Rfdh_Zahra
Bungaa
10 years
Saya out. Esok test. Tengok tweet yes. Mention maybe not.
0
2
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Ada ke lelaki nak perempuan yang tak kesah tudung dia jadi ke tak, yang penting tutup aurat? 😞
0
9
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Betapa kuatnya pengaruh kata-kata seorang guru pada murid: "SPM adalah penentu segalanya" I have experienced it and it's not true.
0
1
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
5 months
*me tengah prepare barang hiasan untuk dinner asrama sambil dengar budak-budak practice nyanyi* Me: Bestnya Anna dpt pakwe suara sedap (sb budak tu pakwe member Anna) Anna: Cikgu nak ke? Pak cik saya ada, blh jd sugar daddy, dia kaya cikgu ada stesen minyak Me to Anna: 😅😂🥲
3
0
1
@Rfdh_Zahra
Bungaa
4 years
@ImanAbdulRahim Naturals by watsons. It works great on my dry skin 🥰
0
0
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Aku ni jenis yang nak kata A, pergi kata B, dalam hati C tapi dalam otak D. 😆😅😂
0
0
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Mat malam ma. Mat malam abah. Mat malam adik adik.
0
1
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
" @NrAsmat_ : "Couple yg selalu dating ke hulu ke hilir susah sikit nak capai relationship goal." "Kenapa?" "Sebab syaitan jadi goalkeeper."
0
4
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
7 years
One sided relationship does hurt. Even its love or friendship, choose people who choose you ☝
0
1
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
3 years
@syafiquzair *Me at roadblock Police: dari mana? Me: balik COD Police: oh cod, kalau coc? Me: *hah? blur kejap* oo coc tu cash of clan Police: awak main ke? Me: tak2 saya tak main hehe Police : ok go Lepastu aku baru tringat, CLASH of clan la der gugup punya pasal 🤣
0
0
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
7 years
@malissaali Kalau sy suka because this is my first life lg berbanding dgn temperature of love. Eps 1,2 x best sgt tp jd makin menarik kt eps seterusnya
0
0
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
10 years
Labuhnya tudung bukan bermakna labuhnya iman. Tetapi dalam proses melabuhkan iman. In Shaa Allah.
0
18
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
1 year
@nuriyliamalek Sampai hati tak bagitau pun jadi calon PRU haritu 😭😭
1
0
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
@ainur_hassim Diorang tak fhm apa itu gaji bermaruah kalau masih ada yg byr serendah RM600/m atau RM20/d. Gaji tu cukup2 utk tolak duit minyak+duit makan sehari semasa bekerja pastu esok sambung cycle sama. Paling sedih lps report pjbt buruh depa dtg pastu balik semula lps hulur duit kopi ☹
0
1
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
1 year
@cyrildason I am a 167cm girl but my appearance looks like I'm 170cm. It is make sense for me to ask someone taller than 165cm. 180cm if possible 😁
0
0
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
1 year
Ntah tak paham kenapabudak IPG dengki dengan RM200, diorang ada elaun bulanan, yuran percuma, secure job tapi RM200 pun dengki dengan student IPTA lain 😅
@omarfaayiz
Omar Faayiz
1 year
Wow cikgu ditirikan? Dah bagi A-Z semua dekat bakal cikgu tapi still petty dengan RM 200. Macam tu harap YB pon fight la benda sama utk pelajar IPTA, kami tak nak pon RM 200 kami pon nak juga RM 430, secured job dan juga yuran percuma. Kita swap dengan pelajar IPG. Bg dorg 200
70
10K
14K
0
0
4
@Rfdh_Zahra
Bungaa
6 years
I miss my clear skin. New goals for 2019 ; - Clear and healthy skin - Get the normal weight back - Set my own timetable to fit with classes, exercise and books
1
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
@H_Bakkaniy Klate panggil tok litok kalau durian isi gini ustaz 😁
0
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
5 years
Aku jugak yang naik berat ke turun berat ke semua orang xnampak. Hahahaha
1
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
1 year
permohonan bagi calon IPTA/IPTS sedangkan banyak sekolah memerlukan guru terutama di Sabah/Sarawak. Saya harap luahan hati saya ini dapat diteliti oleh pihak Dr @FadhlinaSiddiq , SPP, KPM & mana-mana pihak lain yang terlibat.
1
1
1
@Rfdh_Zahra
Bungaa
3 years
@hamka_yazid Nama saya Rafidah, saya ada isu dengan nama saya lepas tahu ada ajaran sesat nama Rafidah. Betul ke ustaz 😅
0
0
2
@Rfdh_Zahra
Bungaa
7 years
Lepas saya tengok awak, saya baru tahu bahawa gula tu asalnya drpd awak 😙😙
0
2
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Beria bercinta post kat media sosial, last-last kawen dgn orang lain. Kah!
0
0
2
@Rfdh_Zahra
Bungaa
1 year
Setiap orang layak untuk mendapat akses pendidikan yang sama rata, tapi kalau sekolah menengah biasa vs sbp di negara sendiri pun sudah kalah tanpa bertanding jangan dibandingkan mereka dengan sekolah negara lain. Sekolah perlu ada tenaga kerja yang cukup supaya setiap guru dapat
1
1
1
@Rfdh_Zahra
Bungaa
6 years
Kurniakanlah aku rakan-rakan yang setia susah senang, bukan yang depan suka belakang caci. Aaminn.
1
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
Bakpo la ado hok jenis tok puas hati gini. Haritu ore tawar nok wak Unity Government sekali dio reject. Ni bila ore lain naik jadi PM naik isu Langkah Sheraton 2.0 pulok. Allahuakbar.
1
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Hari tidak produktif 😪
0
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
11 years
" @AlsakurVanity : Girls love it when guys text them first.""
0
2
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Nak bahagia? Solatlah di awal waktu 😊
0
1
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Orang yang kekal kawan dgn aku sampai sekarang adalah orang yg bersabar dengan 'tahap annoying' aku 😂
0
3
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
"Aku perati lamo doh mung ni"
0
2
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Tak semua orang sukakan kita. Nabi yang maksum tu pun ada orang benci. Chin up. Live your life.
0
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
@ViktorAxelsen
Viktor Axelsen
2 years
See you Indonesia 😍👋 Can’t wait to come back again. Thanks to all the badminton fans making this trip extra special 🇮🇩❤️💯 Off to 🇲🇾
Tweet media one
557
1K
18K
0
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Aku masih tak faham lawak "mak kau hijau" tu macam mana. 😒😒
1
2
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Shorter than him i guess 😌
@UiTMInsider
UiTM Insider
9 years
Terbukti lelaki suka perempuan kecik/pendek ☺️
Tweet media one
16
2K
571
1
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
"Treat me like you want me to treat you, dear"
0
4
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Kan 😏
0
0
2
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
Only top tier people can distinguish between bihun sup, soto and bakso. They are look alike but have different taste and ingredients. But in kelantan semua rasa almost the same especially soto and bihun sup. Tu belum masuk bab mee celup lagi 😆
0
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
4 years
Hello there, please ignore this tweet and pretend it is invisible. Thank you 🙈
@NandosMY
Nando's Malaysia
4 years
Quote tweet this tweet and get 0 likes, 0 RTs and 0 comments by 8pm tomorrow. Winner gets a Nando's voucher on us! And maybe we'll throw in a little more surprise...😉
4K
12K
10K
1
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
4 years
@edmastudios My first thought masa baca word staging without looking at the picture (connection problem) i thought it was the equipment for the building works and wondering why the rent was so pricey just to do tiktok. Pardon my engineering mind 🤧😂
1
0
2
@Rfdh_Zahra
Bungaa
10 years
" @Alianazliazz : @FieeZarra rindu ko hajah hurmm" rindu ko mek jah jugok. Dok mano terr?
1
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
Even TSMY be the PM after the negotiation we need to respect the decision especially after it was made by Agong and the Kings. But when I heard about Langkah Sheraton my blood is boiling. How could you do that after all the GE drama?
0
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Plan 10 orang, yang free 9 orang, yang janji 8 orang, yang betul2 jadi 7 orang, yang muncul 6 orang 😂😂😂 #theberadiks
0
0
1
@Rfdh_Zahra
Bungaa
8 years
#SuriHatiMrPilot Episod 3 !!!!!! 😍😍😍
0
2
2
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Mat malam katil atas, katil atas sana, katil bawah katil atas sana 😚. Sleep tight laila saeda.
0
0
2
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
"Allah will not hold you accountable for your whims and desires, but will hold you accountable for how you act on them"
0
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
10 years
Udara yg di persekitarannya ada banyak pokok, mempunyai byk perbezaan dgn persekitaran yg takda pokok.
0
2
2
@Rfdh_Zahra
Bungaa
6 years
Nota lelaki vs nota perempuan.
Tweet media one
1
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
When a friend asked, he should say ; "She is a friend that will be my queen for life" 😉
0
6
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
2 years
@khairulaming Sometimes bila diorang tahu kita memang balut setebal yang boleh jadi diorang take for granted. It will be like, "takpe baling-baling jatuh pun sebab bubble wrap tebal" 🙃🙃
0
0
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
10 years
Wahai @Alianazliazz keluarlah kamu.. @SyafiqVegitO menyeru namamu....hahahah ..
1
1
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
"Allah bersama dengan orang-orang yang sabar" 💪
0
7
3
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Mat malam serumee. Tido molek jange nginga kokse. 😴😴
0
0
2
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Sedikit nikmat yang Allah tarik, moga tidak berlarutan. Syafakillah 💋
0
0
2
@Rfdh_Zahra
Bungaa
10 years
Tak suka cakap tak suka, tak payah jadi talam dua muka. Bila dikata hipokrit kau melenting http://t.co/Pi0pbuyCfV
Tweet media one
0
3
2
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
.
0
1
1
@Rfdh_Zahra
Bungaa
8 years
Sebab ni lah cita-cita aku bertukar kepada interior designer 😍😍
0
0
0
@Rfdh_Zahra
Bungaa
10 years
Rumah aku pokok getah depan belakang. Tak kesah pasal nyamuk pun, yg penting nyaman. Orang lain panas meruap aku rilek je.
1
0
2
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Bunyi salah. Tak bunyi lagi salah. NASIB SI JAM LOCENG.
0
1
1
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
So far kt PKB ni budak akaun paling melawa
@AccountingMY_
Accounting MY
9 years
So malam ni ieqaa nak tanya korang, betul ke orang kata "budak akaun ni mana reti grooming, selekeh je pergi class" i got this a lot!
30
87
17
0
1
1
@Rfdh_Zahra
Bungaa
8 years
"Dalam hujan Allah akan hadirkan pelangi 🌈"
0
0
2
@Rfdh_Zahra
Bungaa
8 years
Bayang-bayang pun jadilah 😂😂
0
0
2
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
" @httpfsx : "Dosa lelaki banyak pada matanya, Dosa wanita banyak pada mulutnya." Beware."
0
0
1
@Rfdh_Zahra
Bungaa
9 years
Misteri nusantara 😂😂😂
@apeqsapik
Botok Blacktop
9 years
@Rfdh_Zahra hidup aq penuh misteri...mna blh nak jangka
0
0
1
1
1
1